Det hele begynte i 1988…

Med lang bakgrunn som møbelsnekker, startet Ove Berg et lite snekkerverksted med fokus på produksjon av emballasjeløsninger. Snekkerverkstedet ble kalt Berg Emballasje, og var i 1988 kun et enkeltpersonforetak. Frem til i dag har det lille snekkerverkstedet vokst kraftig: I 2017 har virksomheten ca. 30 ansatte, og innehar eget snekker- og stanseverksted. Stanseverkstedet utvikler og skjærer ut pappemballasje og skumplastinnredninger. Historien til Berg Emballasje har derfor vært en utrolig reise!

I 1990 begynte Berg Emballasje med produksjon av formstøpt emballasje, også kalt instapak. Samme år inngikk bedriften samarbeid med Norpapp (i dag kalt Smurfit Kappa Norge), samt diverse andre leverandører av emballasje. På dette tidspunktet fikk Berg Emballasje tilgang til et større produktsortiment; kjøp og salg av standard bølgepappemballasje ble et faktum. Det tok 13 år før Berg Emballasje igjen utvidet produksjonen, men denne gangen gikk bedriften fra å være leverandør av standard bølgepappemballasje til selv å utvikle pappemballasje og skumplastinnredninger.

I 2003 startet Berg Emballasje med å stanse ut bølgepapp og stratocell (også kalt polyethlene), som medførte at bedriften kunne utvikle skreddersydde emballasjeløsninger – både utvendig og indre emballasje – til ethvert kundebehov. Året etter, i 2004, samt i 2008, investerte Berg Emballasje i til sammen tre skjæremaskiner. Investeringene medførte at Berg Emballasje kunne produsere diverse prøver og småserier innen papp- og stratocellemballasje. Som emballasjeprodusent og leverandør var dette en unik mulighet til å skape et konkurransefortrinn. Ettersom de fleste emballasjeprodusentene og leverandørene krever bestillinger i store opplag, kunne Berg Emballasje tilby emballasjeløsninger i alle fasonger og størrelser, uansett antall. To av skjæremaskinene var av typen XP 44 som også kan brukes til å frese i treverk. På grunn av det høye antallet med skjæremaskiner ble Berg Emballasje i 2010 underleverandør for Smurfit Kappa Norge ved mindre leveranser med korte tidsfrister.

I 2012 opprettet Berg Emballasje en egen avdeling som kun tar seg av pakking for Dresser Rand i Kongsberg, samt en egen avdeling på fire årsverk som kun pakker for FMC.

På bakgrunn av virksomhetens utvikling, har Berg Emballasje i dag blitt en komplett produsent og leverandør av skreddersydd spesialemballasje. I mars 2016 ble det offentligjort at Berg Emballasje ble solgt og fikk nyere eiere; Jan-Fredrik Ormåsen og Frode Løver overtok styrespakene. På grunn av eierskiftet ble det også gjennomført et navnebytte, og virksomheten gikk fra familienavnet Berg Emballasje til Kongsberg Emballasje.